Εργαστήριο Αγγειοπλαστικής Μπαϊράμης

Οι κάτοικοι της Σίφνου με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη για το νησί τους, διατηρούν αξίες και παραδόσεις αναλλοίωτες στο χρόνο που κάνουν τη Σίφνο αγαπητό προορισμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Με δεδομένη την πλούσια τοπική παράδοση, η Σίφνος είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις αριστουργηματικές κεραμικές της δημιουργίες (αγγειοπλαστική).

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη και σημαντική είναι η συμβολή του Γιώργου Μπαϊράμη στην διατήρηση και την εξέλιξη της αγγειοπλαστικής τέχνης. Με δυνατή την επιθυμία να μεταδώσει και να διατηρήσει τα παραδοσιακά στοιχεία του νησιού που αναδεικνύουν τον Κυκλαδίτικο χαρακτήρα, άνοιξε το δικό του εργαστήρι το 2002 στον Άγιο Γρηγόριο στο δρόμο προς τη Χερρόνησο.

Το εργαστήρι που άνοιξε το 2002, τον διευκόλυνε όχι μόνο οικονομικά αλλά βοήθησε ώστε να γίνει γνωστό το ευρύ πεδίο της καλλιτεχνικής του έκφρασης. Οι λάτρεις της αγγειοπλαστικής σήμερα, έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες του στο εργαστήριό του, όπου θα γνωρίσουν νέες και εμπνευσμένες καινοτομίες στη μορφή και το σχήμα των αγγείων. Οι δημιουργίες του είναι πρωτότυπες και με μεγάλη ποικιλία σχημάτων και σχεδίων που αποπνέουν και απεικονίζουν τον αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα. Διακοσμητικά και χρήσιμα αντικείμενα για το σπίτι (γλάστρες, στάμνες, πιθάρια, λεκάνες, είδη μαγειρικής και πολλές άλλες χειροποίητες δημιουργίες που μπορούν να στολίσουν κάθε γωνιά του χώρου σας, είτε αυτός είναι επαγγελματικός είτε αφορά το σπίτι σας.

Τα έργα μας παρουσιάζονται μέσα από αυτόν εδώ τον διαδικτυακό τόπο – mpairamis.gr – και μπορείτε να τα αποκτήσετε είτε κάνοντας την παραγγελία σας ηλεκτρονικά, είτε επικοινωνώντας μαζί μας στα τηλέφωνα που θα βρείτε στη σελίδα της επικοινωνίας.